Mi is fontos igazán?

2022.05.31

Az elmúlt években megint fénykorát éli a bojlizás. Rengeteg csaligyártó, bot, aprócikk és még sorolhatnám van a piacon. Ha valaki most kezdi ezt a műfajt könnyen elveszhet a termékek között. Most nem mennék bele mi mért fontos. Ebben a cikkben inkább a számomra leglényegesebb dologról írnék pár sort. Ez pedig az utolsó 1 méter. Sok embernél látom, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a parton lévő f.szfényre, miközben a szerelékük nem igazán átgondolt, akár a csaliválasztás. Ha már itt tartunk, a csali... Ha éppen a számodra megfelelő golyót keresed, az végképp útvesztő, mert a sok termék között találd meg a számodra szimpatikusat, amivel még a célod is eléred. Itt fontos megemlíteni, hogy szerintem kétfajta bojli létezik. A nem attraktív és az attraktív. Mind a kettőnek megvan a létjogosultsága.  Érdekes dolog, hogy amikor piacra kerültek a termékek, sokan írták, hogy a termékek drágák. Belegondolva a minőségi alapanyagok nem olcsók, sőt mivel friss tojással készülnek a bojlik ezt is meg kell említeni. 

Én itt azt ajánlom, próbálj ki egy számodra szimpatikus gyártónak az egész palettáját. Horgássz vele végig egy évet, mert így fogsz reális képet kapni. Keress olyat, mint Mi, akik segítenek neked, hogy mikor, melyik bojlit vidd magaddal. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolsz. 

Sok új embernél látom, hogy 2 bot, két orsó és természetesen valamelyik nagy gyártó ruházata sem maradhat el az első vásárlásnál, mert az jól néz ki a socail média platformon. Értem én, hogy ez jó érzés, meg sok a like, közbe a halat meg tépjük vagy nem adjuk meg a tiszteletet neki, nem vigyázunk rá. 

Számomra is fontos a minőség, hogy ne hagyjon a cucc cserben az első bevetésnél. Én úgy gondolom , hogy a legfontosabb a nagy pontyhorgászatnál az utolsó egy méter! Ide sorolom a hely kiválasztását is. Mert mit sem ér a legjobb cucc ha nincs jó helyen. Ezt ajánlom azoknak akik most kezdik a bojlizást, hogy ezt kell először megtanulni és persze, hogy mikor hol keresd a halat. Erre érdemes és KELL is időt szánni. Így éred el az áhított sikert. 

Most elérkeztünk az irományom céljához!

A horgok. Itt megjegyezném, hogy ez egy fontos dolog. Amikor még én se néztem rendesen utána volt, hogy kihajolt a horgom. Egyszer egy ilyen eset után gondolkodtam el és mi van ha egy ilyen dolog miatt veszítem el a csatát az életem halával. Fontos a fenhetősége és az is , hogy a hegyét megtartsa. Bosszantó az az eset is, ha minden hal után előkecsere, mert a horog kuka. Ha belegondolsz ez is mennyi pénz?! Szóval én amikor kerestem a megfelelő, teszt nélkül nem kapott helyet a dobozomba. Nem kell hozzá sok dolog csak kalapács és egy fogó. Így mindent megtudsz, hogy mégis mi lapul a zacsiba.

Itt is lehet látni, hogy mekkora különbség van. Lehet kicsit elrugaszkodott a teszt, de ha amurt akasztasz és főleg ha csontot üt a horog könnyen járhatsz így. 

Márkákat direkt nem írok, hanem próbáld ki Te is otthon. Sok bosszúságtól mentheted meg magadat és ha minden összhangba van és tudatos a horgászatod a Siker nem marad el!

Szóval mi is számít?

Légy sikeres!

 Ádám